MINDFULWALK

De cursussen van Mindful Walk hebben als doel om je beter te laten ademen, zodat je gemakkelijker en beter leert lopen. Met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat “MEER ENERGIE”.

Mindful Walk heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten/bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter te veel prestatiedoelen op. Mindful Walk leert je hoe je volop van de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en wandelen in het “hier en nu”.

Wil je graag in groepsverband leren hoe je Mindful Walk technieken toepast tijdens het wandelen? Dan is de 5-weekse Mindful Walk cursus geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere wandelaar.

De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende loper mee kan doen. Het mooie hiervan is dat je de mindfulness- en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het wandelen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor ervaar je minder stress en meer energie, ook als je niet aan het wandelen bent.

De cursus bestaat uit vijf lessen van 1,5 uur. Elke les heeft een eigen thema, bijvoorbeeld ademhaling, looptechniek, focus of loslaten. Na afloop van iedere les ontvang je een e-mail met een samenvatting van de les en vrijwillig huiswerk.

Wat kan je verwachten?​

  • Wandel warming-up en opwarmende oefeningen
  • Ademhalingstechnieken, Yoga, Tai Gong, Core Stability oefeningen
  • Beter leren lopen, wandelen als beleving, beter leren voelen
  • Kern specifiek gericht op diverse ademhalingstechnieken
  • Cooling down en bodyscan

Kosten

De cursuskosten bedragen € 95,- voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Startdatum volgende cursus:

woensdag 2 september van 9:00 uur tot 10:30 uur

zaterdag van 9:00 tot 10:30 uur